ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ για τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ του Δήμου Θάσου

proslipseis_kathariotita_dimoi-aftodioikisi-696x461

Μετά τα σημερινά, ευχάριστα νέα για τους συμβασιούχους – «παρατασιούχους» του Δήμου Δέλτα, που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή τού ακούσματος της είδησης, πρώτο, σήμερα το πρωί, το epoli.gr, ευχάριστα νέα και για τους συμβασιούχους του Δήμου Θάσου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr έγινε δεκτό από την Ελληνική Δικαιοσύνη, το αίτημα των 44 συμβασιούχων, σε συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή, για άμεση πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους.

Έτσι, σήμερα, αποφασίστηκε από το Πρωτοδικείο Καβάλας, η καταβολή στους συμβασιούχους – «παρατασιούχους», ενός από τους τρεις οφειλόμενους μισθούς, με τα «ασφαλιστικά» να συζητούνται αρχές Μαΐου.

Το epoli.gr, σε συνέχεια του ρεπορτάζ του, επικοινωνώντας για το θέμα, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Ιωάννη Πλαφαδέλη, έλαβε την ακόλουθη τοποθέτηση από πλευράς τής Δημοτικής Αρχής, η οποία στάθηκε με τον βέλτιστο των τρόπων, στο «πλευρό» των απλήρωτων εργαζομένων, από την πρώτη στιγμή και για ολόκληρο αυτό το χρονικό διάστημα:

«Λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την άρνηση Επιτρόπων να εγκρίνουν την πληρωμή συμβασιούχων, των οποίων παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, ο Δήμος Θάσου, σε συνεννόηση με την επιτροπή των εργαζομένων, συμφώνησε να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Θάσου, ώστε να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τριών οφειλομένων μηνών. Επειδή όμως αυτή η διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα και ενόψει των Εορτών του Πάσχα, αλλά και αντιλαμβανόμενοι ως Δημοτική Αρχή, το μέγεθος τού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των εργαζομένων αυτών, συμφωνήσαμε με τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους, να προβεί σε έκδοση διαταγής πληρωμής ενός μισθού, ώστε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, η οποία φυσικά σήμερα εκδόθηκε, όπως ορθά αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας.

Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε η πληρωμή των συμβασιούχων να πραγματοποιηθεί μέχρι τη Μ. Πέμπτη. Μάλιστα, επιπρόσθετα, ο Δήμος Θάσου, στεκόμενος στο πλευρό των συμβασιούχων θα προβεί στην παροχή τροφίμων ενόψει των Εορτών».

Κράτα το